Lokförarutbildningen

Jag kommer påbörja min lokförarutbildning i Ängelholm, hösten 2016. Än så länge vet jag ytterst lite, men i hjärtat känns det helt rätt!

Yrket har aldrig varit ett självklart val för mig, då jag har alltid varit inställd på hästvärlden. Därför ryggar folk ofta tillbaka något steg, både när man sagt att man ska bli järnvägsingenjör, som nu ändrats till lokförare.

Anledningen att jag sökte till utbildningen var nog först och främst att jag inte klarade av ingenjörsplugget. Gick i nästan ett år och undrade ”Vad ska jag göra istället?” Ska man ta nått lågavlönat hästjobb och hoppas att man blir något? Njä..

En dag stod jag på Lund C och skulle ta tåget till Helsingborg. På perrongen stod också en lokförare som hoppat ur sin hytt på ett Pågatåg. Han betraktade leende folket som rusade förbi honom. Folk som kom springandes i 180 för att inte missa tåget. Ingen reflekterade över att lokföraren stod lugnt och sansat utanför tåget. Våra blickar möttes, vi flinade åt varandra. Sen var det kört. JAG SKULLE BLI LOKFÖRARE!

Skärmavbild 2016-08-03 kl. 22.18.50

En snygg fondvägg som jag tog en bild av på Trafikverkskolan. Här Pågatåg 007, Birgit Nilsson.

// Fanny

Annonser