Järnvägsingenjör

En treårig utbildning på Campus Helsingborg, som examinerar högskoleingenjörer. Lektioner hålls både på Campus,  LTH och Trafikverksskolan Ängelholm. Arbetsmarknaden är god, många företag är intresserade och en hel del arbetsmarknadsdagar finns där man kan knyta kontakter.

Jag gick denna utbildningen i två år, men hamnade aldrig riktigt rätt. Man ska vara medveten om att matten skjuter i höjden när man läser till ingenjör. Det är bara hem och nöta matte, dygnet runt, året om, vilket inte var min favoritsyssla. Därav mina nyväckta lokförardrömmar.

Utbildningen har sina bra sidor, men också raka motsatsen. Vi hörde allt för många gånger uttryck som ”ja.. detta läser ju teknikerna på 3 veckor men ni får detta på en dag..”. Man blir fullproppad med teori utan att ha en aning om hur det funderar i praktiken. Lärarna försöker! Absolut. Men det går inte. Tydligare struktur och mål krävs för att komma någonstans! Mer praktik hade också önskats, då jag fortfarande knappt vet vad jobbet går ut på.

Jag ångrar aldrig att jag provade på ingenjörslivet och det är ovärderlig kunskap jag fått! Är man en person som har lätt för att snappa info så shot! Många klasskompisar trivs super och kommer ha en fantastisk karriär inom detta! Önskar dem all lycka till!

Här kan ni läsa mer: Högskoleingenjör – Järnvägsteknik

Annonser