Tillbaka på banan!

Pjuh! Det har fått bli ett litet uppehåll med bloggandet på sista tiden, då skolan mest bjudit på studier och inget spännande att skriva om. Dessutom har jag fått inse att livet är långt ifrån en tågfärd på personligt plan! Man rör sig sällan i en riktning, hinderfri & på låst tågväg. Icke! Sista tiden har varit en spärrfärd, i all annan riktning än framåt. Som jag så vackert beskrev det för mina klasskompisar har jag varit ”känslomässigt efterbliven” ett tag nu. Ibland måste man göra val i livet som är långt ifrån lätta!

Nåja! Gårdagen bjöd på den så kallade ”Lokförardagen” med företagspresentationer och speeddejting på skolan. Så mycket som 11 företag var på plats, både från Skåne, Göteborg och Stockholm. Det är givande att lyssna på så många olika företag. Det är stor skillnad i sättet de ”promotar” sitt företag på och väljer att lägga vikt vid. De har ju bara 5 minuter på sig att få ur sig något relevant. Jag hann bara ha speeddate med Arriva, då Transdevs tider var uppbokade på ett ögonblick. Green Cargo kände jag inte att jag skulle få ut så mycket av, då jag har 10 veckor på mig att kolla läget framöver. MTR kom och pratade med oss lite i korridoren och jag fick frågan ”hur jag såg på att flytta till Stockholm?”. Med lite diskret vikt vid att lönen var väldigt bra där. Och ja.. hästtjej som man är kunde jag endast kontra med att ”..fast stallplatserna är ju myyyycket dyrare i Stockholm också!” Förmodligen inget svar den personen var riktigt van vid 😉 Men ytterst relevant i mitt liv.

cropped-eextra-5-2.jpg

IDAG! Vad dagen med stort D. Uppskrivning på Trafikverket för Lokförarbeviset. FYFAN säger jag bara! Det var nog det svåraste jag gjort på länge! Det är långt ifrån det stoltaste provresultatet jag skrivit kanske, men GODKÄNT blev det! Vilken lättnad att ha detta gjort. Det kluriga är att testet trycker mycket på regler och säkerhet, gärna runt järnvägsföretagen. Ingenting vi lägger speciellt mycket vikt vid på utbildningen. Vi har fått lite snabb info, men inte gått på djupet vilket garanterat behövts! Tillstånd, auktorisering och barriärer! Nä det var svettigt och trycka på ”rätta prov” knappen idag kan jag lova.. Nu var jag taggad på att åka hem och söka mitt lokförarbevis. Vi måste bifoga vårt godkända resultat, gymnasiebetyg, läkar- och psykologundersökning till Transportstyrelsen för att få själva ”kortet”. Nu har jag snart suttit i 30 minuter och fått inse att deras sida inte vill fungera. Det går bara att bifoga en fil, sedan visar sidan ”Error”, oavsett webbläsare eller dator. SÅÅÅ FRUSTRERANDE.. Rättar det inte till sig så får jag väl skicka brev. Som på gamla goda tiden, när det inte fanns någon teknik som kunde muppa sig.IMG_4842a.jpg

Nu ska jag ta en långhelg, läsa lite TTJ och spendera lite välbehövlig tid i stallet. På måndag ska jag ge mig ut på äventyr på Green Cargo och får förhoppningsvis bjuda på något spännande att skriva om!

IMG_4712.JPG

// Fanny

3 reaktioner på ”Tillbaka på banan!

  1. Hej och välkommen till Greencargo! Som ” gammal” räv har jag då och då läst din sida och tycker att du skriver väldigt bra och lagom. Inte minst gäller det de svåra saker du skriver om som exempelvis självmord. Jag tror du kommer att trivas bra på GC och det bör passa en person som inte är rädd för att ta i och skita ner sig! Hästfolk brukar ju vara påhittiga och kunna lösa mycket på egen hand vilket kan komma väl till pass! Och den som aldrig har kört riktiga långa godståg är väl ingen ”riktig” lokförare!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s