Arriva – Vecka 3

Tiden har rullat på och 3 veckor av min första LIA har redan gått! Detta har hittills varit den mest händelserika veckan, trots att vi bara hade tre dagars körning. I onsdags körde vi återigen en Ystad, Höör, Ystad, hem-tur, vilket är lite enformigt, men jag måste ju ändå nöta och nöta för att få till´et! Ystad har jag kört mycket, så där har jag blivit mycket säkrare, samma Trelleborg. Det känns bra att ha en körlärare som tror på mig, men påväg hem från Ystad satt Jörgen för ett ögonblick och tittade vad tåget skulle bli i Helsingborg. Jag hade av någon anledning fått hjärnsläpp och missat vår bromspunkt till Billeberga. När Jörgen tittade upp igen hann han ungefär dra fullbroms och trycka ned magneterna, varpå vi gled in i full fart, men stannade vid U-tavlan med lite marginal till och med! Det var nog det mest händelserika som hänt i Billeberga under detta året.. garanterat! Nu glömmer jag aldrig den bromspunkten iallafall!

På Torsdagen slutade vi runt halv 6 på kvällen, efter ett lugnt pass med nästan bara rast xD Påväg hem från Trelleborg ringde det några signaler via”grupp-utropet” men det lades på nästan direkt, varpå vi trodde att någon tryckt på fel knapp. Efter detta fick vi stopp påväg in till Ramlösa och tkl ringde och berättade att det rapporterats in om obehöriga i spåret. Där blev vi stående en stund, för att området skulle synas, innan vi fick rulla vidare in mot Helsingborg C och sluta för dagen. Så nära, men ändå långt ifrån hemma!

I fredags körde vi ned till Ystad, växlade undan vår vagn, växlade fram den igen och körde sedan hem. Vi hade börjat tidigt och hade ett kort pass. Självklart ser man fram emot att sluta 11.30 en fredag! Tanken slog mig att: ”det fattas bara att vi blir stoppade i Ramlösa, när man verkligen vill hem för en gångs skull”. När vi rullar från Gantofta mot Raus får jag ”00” i förindikatorn. Vi stannar, varpå tkl ringer och säger att ett tåg på godsbangården rivit kontaktledningen. Det var alltså spänningslöst framför oss och vi skulle inte kunna fortsätta framåt, den lilla, lilla biten mot ”hem”! Där stod vi, ännu en gång. Så nära, men ändå så långt bort! Men vi visste ännu inte hur långt bort vi faktiskt skulle komma! Driften och fjärren lyckades pussla ihop det ganska smidigt även om det tog lite tid. Vi fick efter en stund order om att byta ände och köra tillbaka till Gantofta. Vi fick ha kvar vårt norrgående tågnummer, så egentligen ”backade” vi. I 40km/h rullade vi alltså tillbaka till Gantofta.

Väl framme väntade vi på den avlösande föraren som skulle tagit över i Helsingborg och kört söderut igen. När taxin väl kommer, efter något som känns som en evighet, visar det sig inte vara så enkelt som vi trott. Vi tänkte byta plats med föraren och bli skjutsade till Helsingborg. Nädå! I taxin sitter även en förare som också skulle släppas av innan vår hemfärd. Vi åkte alltså taxi, från Gantofta till Helsingborg.. via Åstorp!! JAG DOG! Och för er ”icke skåningar” pusslade ihop en liten karta på vilken genväg? detta blev. Taxametern tickade och taxichauffören var nöjd iallfall 😉  Denna resa tog sin lilla tid och vi slutade 2 timmar efter beräknad tid! Jag tycker dock att sånnahär fadäser är charmen med yrket! Sålänge man inte har något livsviktigt inbokat  (vilket man helst icke har) så kan man bara skratta. Jag har aldrig tråkigt när jag kör iallafall! Det var precis detta jag ville få ut av att byta utbildning. Att få tänka nästintill själv, utan några styrande dokument som sätter stopp för all handling.

skarmavbild-2016-11-04-kl-14-40-13

// Fanny

 

Annonser

2 reaktioner på ”Arriva – Vecka 3

 1. Hittade precis din blogg, mycket intressant läsning! Sånt här är så himla nyttigt för oss på fjärren, få lite insikt i ”verkligheten”. Tror till och med att jag pratade med ditt tåg (vet inte om det var du eller handledaren som ringde) just vid vändningen mot Gantofta. Minns i alla fall att det var ett av mina första samtal så det var ganska nervöst 🙂
  Fortsätt gärna berätta om vardagen och skolan, väldigt intressant!
  /Fjärrtågklarerarelev på fjärren i Malmö

  Gilla

 2. Åh, va häftigt med ”fjärrbesök” 😀 Jo, det händer ju en del där ute i verkligheten och jag försöker spegla det så gott jag kan här! Nu är jag tillbaka i skolan över vintern, men längtar tills jag får mer att dela med mig av!
  Känner igen detdär med ens första samtal :’) Ett av mina första samtal var en elev från fjärren som ringde o båda började skratta innan vi fick nått vettigt sagt. Lite stelt och klumpigt xD

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s