Arriva – Första veckan klar!

Min första vecka är redan slut! REDAN!? Har haft tre pass, på 10 timmar vardera, så det är väl egentligen ett bra sätt att starta på. Jag är så full av intryck att det för en gångs skull är skönt att sitta hemma och smälta allt. Måndagens bravader har jag ju redan berättat om så jag får hoppa vidare till tisdagen. Vi började med en lugn tur, Helsingborg – Förslöv. Sedan tuffade vi ned mot Ystad, vilket är en ny bana för mig. Från Ystad blev vårt tåg inställt så vi fick åka pass upp till Malmö där vi hade lunch. Vi hade också tid att spana in malmökontoret lite noggrannare då det gick rätt fort sist jag var där. Vi körde sedan upp till Höör, tillbaka till Malmö och sist upp till Helsingborg. Allt har rullat på och vi har varit lite förvånade över hur lugnt det varit i trafiken i flera dagar nu.

Igår gav vi oss på ett likadant pass som i måndags, alltså lite repetition. Först västkustbanan ned till Malmö, vidare mot Trelleborg. Vi delade vår mult i Trelleborg, tog lite rast och körde sedan tillbaka den gamla multettan till Malmö. Därifrån skulle vi köra Rååbanan tillbaka till Helsingborg, men där tog det tvärstopp i min hjärna, så Jörgen körde hem. Jag är inte alls bekväm med banorna som går neråt i Skåne. Kan vara för att min linjekännedom på det hållet är näst intill obefintlig. Nu har jag dock suttit hela natten och pluggat driftplatser och linjeboken för att ha koll på vart jag ska ändra i ATCn. No mercy.. jag ska kunna allt och fort ska det gå!

I Helsingborg hade vi lunch för att sedan köra upp till Förslöv. I hytten åt det hållet vi skulle köra låg en lapp att vindrutetorkarna var trasiga. Som tur var sken solen och vi klarade oss till Förslöv och tillbaka. När det sedan bar av till Halmstad såg det lite mörkare ut på himlen. Det är rätt kul att uppleva alla dessa människor som åker tåg! Aningen hinner de inte på, eller så hinner de inte av. I Ängelholm stod vi i nästan 2 minuter då vi var lite tidiga. När vi sedan började köra igen kommer tågvärden fram: ”det var en man som inte hann av i Ängelholm”. Helt fantastiskt vad folk kan (miss)lyckas med!

När vi närmade oss Hallandsåstunneln insåg vi hur mörkt det faktiskt var på himlen. Vi kunde inte göra annat än att hoppas på att det inte skulle regna på andra sidan. Helt i onödan. För när vi kom ut på andra sidan vräkte det ned och vindrutetorkarna rörde sig inte ur fläcken. Man såg ytterst lite, och i det läget är man ju överlycklig att ha en fungerande ATC. Dock så ska man ju lyckas pricka plattformarna, vilket vi faktiskt klarade det med. När vi passerat Laholm säger Jörgen: ”Här framme ligger Eldsberga. Minns du vad som finns här?” Min hjärna började snurra igång.. ”Öhh.. Är det en.. En växel?” Jörgen: ”Ja det finns också, men mer? Vi får väl se om du upptäcker det!” Och där sitter jag och spejar utan att ha en aning om vad jag letar efter. OCH plötsligt upptäcker jag skylten! En spänningslös sektion, såklart!! Blev förvånad över hur fort min hjärna tänkte där! Pådraget i noll och lyckades leta upp knappen innan vi swischade in i sektionen. Jag har en jäkla respekt för den där knappen, då den sitter precis bredvid parkeringsbromsen. Jag har hört historier om hur mindre trevligt det är att bromsa fast sig i spänningslöst. Precis när vi kommit in i sektionen börjar det blinka och pipa och jag tänkte ”NEEEEJ, tryckte jag seriöst på fel knapp!?”. Tills jag inser att det blinkar ”-FEL-” i huvudindiaktorn och ATCn tar oss. Det var alltså bara ett balisfel och Jörgen var snabbt framme på lossningsknappen. HAH! Då har jag provat på det också. Jag förstår vad simultankapacitet är till för i detta yrket 😉

Mina nya mål är att skriva ned allt som händer under turerna. Hur, var och varför vi löser problem och agerar på ett visst sätt. Jag brukar ha dåligt minne, men detta sätter sig rätt snabbt! Om jag skulle glömma något får jag lite hjälp på traven om det står nedskrivet någonstans. Jag kanske inte är så dum som jag ser ut trots allt! 😉

img_3421-1a

// Fanny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s