Arriva – Dag 1

Jag har haft en bra första dag på LIAn! Ett höjdarpass på 10 timmar, så har provat på en hel del sträckor. Helsingborg-Trelleborg. Trelleborg-Malmö. Malmö-Teckomatorp- Hbg. Hbg-Förslöv. Hbg – Halmstad. Jag var pigg och koncentrerad hela dagen, till och med när jag kom hem. Men imorse när jag vaknade så kände jag ändå lite ”träningsvärk i hjärnan”.

Helsingborgs Central ”Knutpunkten” har satt upp en riktgt fancy bild på en av sina hissar. Synd bara att hissen inte fungerade! :’) Jag la lite tid i Trelleborg på att få koll på LIA-handboken. Där ska man ju skriva in vilka turer man kört och vad man tränat på. Rutan till detta rymmer 5 ord i normal handstil. Antingen vill de att man tränar på så lite som möjligt, eller så får jag gå ned några storlekar, till en oläslig handstil.

 

Minns ni att jag skrev om min klasskompis som råkat missa en bit av Burlöv och fått backa! Detdär stället Burlöv är en plats där all världens karma samlats! Igår skulle vi ta över ett tåg i Malmö för att köra via Teckomatorp till Helsingborg. Vi stod vid 80-tavlan på centralen, när Jörgen ser att det för ovanlighetens skull är ett multat Pågis som kommer. Vi skyndar oss fram till 160-tavlan istället, för att snabbt kunna hoppa in då det var någon minut sent. Den förra föraren bad oss ringa fjärren, då det tydligen skulle orderges om något balisfel. Vi närmar oss Burlöv, Jörgen har precis pratat färdigt med fjärren och ber mig stanna vid 80-tavlan. Jag bromsar ned, men min magkänsla samtycker inte riktigt. Vi stannar, men något känns fortfarande fel. Något med tavlan stämmer inte! Jag ser i backspegeln att tågvärden ser smått förvirrad ut! Sen kommer verkligheten ikapp mig! ”MEN! Är vi inte en mult?!” utbrister jag. Dat ögonblick! Vi stänger dörrarna, Jörgen ropar ut att vi ska köra fram en bit. Väl framme öppnar vi dörrarna igen, men som tur är verkar mult2an tom och ingen ska av. JÄVLA BURLÖV! Men smått skrattretande var det. Stackars körlärare som ska hålla koll på 500 saker samtidigt. Är så glad att någon orkar med att lära mig saker! Jag ska börja lita mer på min magkänsla för den stämmer 99% av gångerna!

Mina största problem har varit att få till dedär perfekta bromsningarna som helst ska sitta på första försöket 😉 Och att slå på helljuset! Ibland får jag till det, men om jag blinkat på en kollega eller bländat av för ett stopp så glömmer jag 70% av gångerna att sätta igång det igen. Otåliga jag är på krigsstigen! Det var dock lite småkul när jag skulle stanna vid en perrong och letade efter en U-tavla. Framför mig stod ett Öresundståg, med helljuset på, och jag såg inte ett skit efter att ha råkat titta in i lamporna. Insåg sedan att det var en klasskompis som körde och skrattade för migsjälv. Okej.. Vi är på samma nivå.. Våra hjärnor går på högvarv idag. Det är kul att bli bländad för en gångs skull! Jag har själv bländat en del stackare antar jag. På onsdag kör vi igen. Jag längtar massor!

// Fanny

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s