Några dagars vila

Provet avklarat! Kändes mycket bättre än jag någonsin kunnat förvänta mig med tanke på mängden! På 85 frågor är det 1 fråga som jag med säkerhet vet att jag missat. ”Hur ser du att du trycker in stoppassage-knappen?” ÖHHH.. Det har garanterat nämnts i förbifarten någon gång. Vissa hade snappat upp det men vi var många som inte hade det. Jag skrev två stora nollor i huvudindikatorn, för att ha något relevant att skriva trots att det är fel. Tydligen är det växlingslampan som ska lysa. Retligt!

Efter provet skapade klassen snabbt ”700km/h gruppen”. Vi hade nämligen en uppgift där vi skulle ta fram ett tågsätts STH i linjeboken och fylla i ATCns tumhjul rätt. 70km/h var hastigheten och jag skrev 07 (70km/h) i ATC:n. Det tog inte lång tid förrän vissa insåg att de skrivit 70 (alltså 700km/h) ”Amen de förstår ju vad vi menar iallafall, det går ju inte ens att knappa in i verkligheten” vilket Kalle kontrade med ”Jo, för 630km/h bjuder de garanterat på!” :’)

I torsdags hade vi en förmiddag med seminarium där representanter från räddningstjänst, polis, trafikledning, präst och kamratstödjare fanns på plats. Olyckshantering på schemat alltså! Som vår lärare Ewe uttryckte det: ”Ett mynt har två sidor.. även de nya mynten som kommer nu!”. Lokföraryrket är ett bra yrke, men vi vet alla vad den mörka sidan innebär. Jag tycker att Ewe skötte detta fantastisk bra! Han kom in och bad folk att stänga av telefonerna eftersom detta är viktig information. Han daltade inte utan sa precis som det är. Han tryckte på hur viktigt det är att informera sina anhöriga om vad som kan hända. Om att man aldrig vet hur man kommer reagera när det händer, utan det beror på dagsformen. Räddningstjänsten och polisen förklarade grundligt hur deras arbete går till. Att de är ansvariga för att spola tåget för att inga resenärer ska få se hemska syner. Det är inget trevligt jobb de stackarna har ute i spåret! Jobbet är en roll de måste gå in i, trots att det är känslomässigt tungt. Som sagt, ett mynt har två sidor. Kamratstödjaren var ny och hade inte varit ute på något ärende än, men hon berättade om deras roll i det hela. Sjukhusprästen från Ängelholms lasarett myntade till sist några fina ord om att det bästa sättet att gå vidare och bearbeta, är genom att hålla fast vid de saker som betyder någonting i livet. Visa ord som känns väldigt rätt!

3624

Nu har jag avnjutit 50% pluggfri helg, vilket känns lite annorlunda. Det firades för ovanlighetens skull (eller inte) med att 4-gänget åkte och turade. ”Tura” är ett fantastisk ord! Folk som inte har kopplingar till Skåne ser alltid ut som fågelholkar när man säger det. Man tar en tura när man åker fram och tillbaka på båten Helsingborg-Helsingör. Till detta ingår obligatoriskt ”2 röda, en grön”, alltså röd pölsa och öl. Nu är vi dock en deprimerande syn då jag dricker vatten, Amy dricker Pepsi och de andra två ser plågade ut över ölen. Vi är dagens ungdomar! Vi förstör traditioner! Men.. det är trevligt att inte alltid vara umgås hemma. Och alla vet att om Fanny fått bestämma hade vi stått på en bortglömd bro ute i skogen och tittat på förbipasserande tåg. Inte undra på att jag aldrig får en syl i vädret när det gäller att hitta på saker! 😉

På måndag ger jag mig ut i verkligheten! LIA-1 med Jörgen.

// Fanny

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s