Nu närmar det sig!

Vad närmar sig undrar ni?.. Jo! Vårt första riktiga prov i skolan. Min första tanke var att det lät ganska simpelt, men jag insåg tillsist att det var en del att mata hjärncellerna med. Här ingår de första 11 modulerna i TTJ:n utom vägvakt och signaler i system S. Det är alltså termer, Tåg ATC, Signaler system H & M, Tågfärd system H & M, kunna slå i Linjeboken, bromsprocentuträkning, Dialog och ordergivning, samt Fara och olycka. PÅ FREDAG SMÄLLER DET!

picmonkey-imageaHär har vi modulerna i TTJ:n, samt den underbara uppsättning övningsuppgifter vi fått de senaste veckorna. Jag tror att det är järnvägsbranschen som skövlar världens skogar när jag tänker efter! Papper, papper, papper! Vår första signaltenta med ingenjörerna bestod nog av upp emot 1oo papper per tenta och vi var 25 personer som skrev den. 20 personer misslyckades, så de fick trycka upp samma bibba flera gånger till. Mitt samvete dödar mig långsamt, naturmänniska som jag är!

Det är några omfattande områden vi ska kunna i slutet av veckan, men trots allt känns det helt okej! Det känns till och med mycket bättre än vad jag trodde att det skulle göra (Ta i trä…ta i trä). För mig är det termerna som är lite svåra att nöta in, samt fortsätter ATC:n att spöka för mig. Förmodligen har jag förvirrat mig själv med stora/små siffror. Blinka fort, blinka långsamt. Blinka i förindikatorn, blinka huvudindikatorn. Dags att komma ut och få alla bitar att falla på plats efter all denna teorin! MEN FÖR EN GÅNG SKULL har jag verkligen velat lära mig och tyckt att det varit skitkul. Det känns så konkret jämfört med att behöva gå in i något TDOK och försöka tyda de flummiga texterna som inte en människa tolkar på samma sätt.

Denna veckan hade vi en grundläggande vägskyddslektion, vilket jag har haft turen att redan lära mig mycket om. Läraren kände till och med igen mig från vår signalkurs förra året. Det har faktiskt hänt att flera lärare frågat:”Har jag träffat dig förut?! Visst har jag det!!” och så får man förklara sitt drastiska karriärsbyte. Jag är faktiskt lite förvånad att folk känner igen mig då jag inte gör speciellt mycket väsen av mig under lektionstid. De flesta har skrattat och lite diskret sagt att ”Detta kommer bli myyycket roligare!” vilket känns himla bra! Jag får bjuda på lite gamla ING-bilder från vårt eviga pillande ute i vägskyddshallen. Vår skola har verkligen ALLT!!!

IDAG besökte vi trafikledningscentralen i Malmö. Jag har haft turen att få vara där två gånger på ett år. Vi hade en liten genomgång och tog en tur för att titta ute bland alla skärmarna. Fick samma intryck som sist jag var där. ASHÄFTIGT, men inget jobb för Bany! De som jobbar på TC har min fulla tillåtelse att äta hur många paket Alvedon de vill, för jäklar vilken huvudvärk det måste medföra med det eviga skärmtittandet! Skämt och sido, för här sitter personer som vet hur man planerar, analyserar och handlar, under dygnets alla timmar. Extra vikt lades idag vid tonen mellan tågklarerare och lokförare. Alla människor är olika och vissas stubiner är kortare än andras. Ingen åker till jobbet för att göra dåligt ifrån sig men vissa dagar strular mer än andra. Vad en del kläcker ur sig är ju helt absurt och får knappast kapaciteten på vår järnväg att öka. Jag tänker bli en trevlig lokis och har nog alla möjligheter. Min stubin är oändlig, sålänge ingen tkl kallar min häst för hamburgare 😉

HEJA HEJA! På fredag skriver förmodligen hela klassen 100% rätt på provet och vi går till historien. Iallfall om man får drömma lite!Skärmavbild 2016-10-11 kl. 16.46.20.png

// Fanny

 

3 reaktioner på ”Nu närmar det sig!

 1. Det låter ju som ett helt sjukt stort prov. Går själv i Boden just nu och vi har kört ett prov per bilaga med en ordentlig genomgång av dem innan.
  Vi började i Januari och det vi har kvar av TTJ är System M, Spärrfärd, skydd och trafikledning. Som kommer vara under November och Februari (Mellan våra 3 sista LIA vändor).

  Gilla

  • haha.. Det hade inte skadat att dela upp det hela kan man tycka, men antar att de alltid gjort såhär xD Går du på TCC där uppe? Hur många LIA perioder har ni? Vi har 5, 10, 5 i Äholm. Hörde av mina släktingar i Skellefteå att det går reklam på radio titt som tätt om att de söker lokförare. Inget jag hört här nere i skåne direkt! Har ni också brist på LIA-platser eller det går ihop?

   Gilla

   • Jepp TCC. Vi har 22 veckor LIA 1, 5, 5, 6, 5. När jag sökte så hade de förlängt ansökningstiden för att det var för få som klarat urvalsproven och därför de körde reklam för att fylla klassen.

    LIA är ett återkommande problem. Tycker definitivt inte att ni skall klaga. Här får vi räkna med att hamna överallt mellan Kiruna och Stockholm. Var själv 5 veckor i Ånge i våras och skulle inte bli förånad om man hamnar där igen innan utbildningen är slut.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s