En turvecka- I läkarnas tecken!

Denna veckan har varit vigd åt System M, med alla dithörande särfall och knasigheter! Viftande med körtillstånd, trots att signalen står i kör. Farter som förut var krypfart, blev plötsligt halv siktfart. Motväxlar kan plötsligt kontrolleras under gång. Linjeplatssignaler i rött kan köras förbi utan att kontakta tkl först. Det snurrar gott och väl i huvudet, men någorlunda koll känns det som att jag har.

Efter flera veckor med tandvärk, så visade det sig att det inte fanns en tillstymmelse till hål. Min tandläkare skrattade bara åt mig när jag försökte övertala honom att tanden säkert höll på att ätas upp inifrån. Dagen efter besöket var all smärta som bortblåst. Kroppen är fantastisk! Har man chansen att spara 600kronor, så ska det psykologiska börja spöka, varpå man blir av med pengarna iallafall!

Mitt läkarbesök för svanskotan idag slutade minst sagt BRA! Bakgrunden till denna historien är, som alltid, en häst. Denna gången en gammal skolhäst som var lite ”lätt i rumpan”. Från ingenstans kunde han smälla av och då satt man stämplad som ett frimärke i väggen om man hade otur. En dag blev jag katapulterad rätt ned i marken och landade på svansen. Där låg jag sedan och försökte resa mig. Smärtan jag kände där och då är nog den värsta jag någonsin upplevt. Jag trodde för ett ögonblick att jag brutit ryggen, då jag inte fick kontakt med någon av mina kroppsdelar. Tillslut började väl adrenalinet kicka igång, och jag red till och med vidare resten av passet. Kroppen är fantastisk! Sedan dess har jag inte kunnat sitta längre stunder och man kan känna att en av kotorna har flyttat sig till en mystisk position.

Att jag gick till läkaren idag beror på att jag tillslut har insett att detta måste anmälas till försäkringen för framtida problem. Jag har gått i snart 5 år och låtit mig ”självläka”. Efter min undersökning idag kom läkaren fram till att inga nerver var förstörda iallafall, men att det troligen är en fraktur som läkt fel. Fick en remiss till röntgen, vilket självklart gjorde att jag stirrade upp mig något galet!! Jag är mer rädd för att gå på röntgen, än att sitta upp på hästen som slängt mig i backen. Hemma låg jag återigen över matbordet och ville bara försvinna! Plötsligt får jag ett samtal från läkaren. Han berättar att han diskuterat mitt fall med en kollega, som tyckte att röntgen inte skulle ge någonting i detta läget. Det har gått så lång tid att det förmodligen inte går att göra något iallafall. Istället har jag nu fått smärtstillande utskrivet att försöka behandla med! JAAAAA!!!!! Ingen mer sjukhusmiljö! Förhoppningsvis inga mer läkarbesök på ett bra tag. Och kanske mindre ont i svansen!

De som känner mig vet att jag inte bara är anti sjukvård. Jag använder ingen sorts smärtstillande medel. ”Är huvudet dumt, får kroppen lida” är ett klockrent citat! Har man ridit dåligt, så får det tyvärr kännas. Att trycka i sig Panodil för att man har huvudvärk är ett sätt att dölja felet på. Antingen har man sömnbrist, näringsbrist eller så har man glömt ducka vid en lågt hängande skylt. Viktigast av allt är att lyssna på kroppen och börja i rätt ände. Och med det sagt ska jag ta min (något retliga) attityd och ge detta ett helhjärtat försök! Kanske dags att köpa en lott också efter ännu en turvecka!

img_3244

Min skola har den vackraste miljön någonsin! Älskar att gå på promenader i den iskalla ”höstsolen” för att titta på allt det vackra! Denna banan är min favorit då den har alla möjliga befästningar och slipers!

// Fanny

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s