LIA-1

Äntligen är vår LIA-1 utlottad och färdigplanerad. Just nu är det bara halva klassen, alltså 18 stycken, som ska ut, men platsbristen märks! Vissa har hamnat på SJ Malmö, 5 stycken på Arriva och även en liten avskiljare på Infranord Halmstad. Transdev har också ca 6 personer, men där kommer de köra två personer per körlärare. Sist med inte minst har vi ett par på GC Malmö och även två stycken som förtvivlat blir uppskickade till Göteborg.

Min LIA då? Ja… Med någon obegriplig nybörjartur lyckades jag få inget mindre än Arriva Helsingborg. Är fortfarande lika chockad. Här åker folk Skåne runt medan jag kan utgå från hemmaplan. Jag får nästan dåligt samvete när folk frågar vart man hamnat och man kan svara ”Arriva… Hel..sing..borg.. ”. Men jag är så glad! Det var här jag ville ha min LIA-1 och det var här jag fick den! YES!

IMG_3234aa.jpg

Jag drog ihop ett gäng för att åka ned till Malmö och ordna med det praktiska hos deras servicesamordnare Anette. Jag gillar att förenkla saker, så nu slipper hon dra samma historia 5 gånger om. Vi skrev på lite papper, gick rundvisning, samt fick ut nycklar och elevbricka. Insåg dock ganska snabbt, men ändå alldeles för sent, att någonting var annorlunda med mina nycklar jämfört med de andras. Gissa vad som saknas?

Mina nycklar hade ingen tagg för att ta sig in i Arrivas lokaler, vilket jag insåg i samma sekund som jag skulle hoppa på tåget tillbaka till HBG. Ringde till Anette och undrade om jag skulle vända tillbaka, men hon sa att det gick att ordna i Helsingborg, som tur är!

På senaste tid har jag tagit tjuren vid hornen väldigt många gånger, med väldigt mycket som jag egentligen är livrädd för. När jag var ute på medåkning med Martin hade jag preciiiis avbokat en rutinkontroll hos tandläkaren. TJIIII fick jag, för några dagar efter började min kindtand ila något alldeles galet när jag borstade eller tuggade. Jag har aldrig haft hål och vet inte hur det känns, men.. AJ. Martin drog en ”tandläkarpredikan” för mig och därefter var jag övertygad om att gå dit så fort som möjligt!!! Idag.. en månad senare.. har jag fortfarande inte varit där. Inatt fick jag nog och skrev till tandis för att be om en tid. Om en timme smäller det!

Igårkväll fick min pojkvän ett utbrott på mig, där jag låg uppgiven över matbordet och skrek ut min tandläkarskräck över hela världen!! (Ni hörde det garanterat!) På detta kontrar pojkvän med att tandläkaren inte är ett dugg farlig, men att hans föräldrar ändå var tvungna att muta honom med ”en radiostyrd bil som kunde gå på vatten” när han var liten. ”-JA! För det där var ju smart sagt!” utbrister då mamma. ”Var tror du att hon kommer dra detta nu!”. OCH JA! Hade jag, 21 år gammal, kunnat få min häst för att jag gick till tandläkaren så hade det varit toppen! Istället får jag nöja mig med ännu ett läkarbesök på fredag. Min svanskota ska undersökas, 4 år efter en galet snygg vurpa av hästen. Ska man ha ett sittande jobb, bör man nog kunna sitta ner i mer än 1 timme smärtfritt. Spännande vecka!

// Fanny

 

 

3 reaktioner på ”LIA-1

  1. Äh, gå på skolan i Ängelholm och få Lia i Göteborg är väl inte så långt?? Finns de som gått i Boden (Norrbotten) och hamnat på LIA på Öresundstågen!

    Lite längre avstånd de!

    Gilla

    • Nu är ju människor bekväma av sig :’) men det har nog varit ännu värre för dem att få praktik på botniabanan, självklart! Det är väl mest principen att företagen vill ha färdiga lokförare, men inte kan trolla fram lia-platser som gör att folk blir uppgivna.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s