Två steg bak

En sak jag blivit påmind om på sistone är hur mycket skitkommentarer folk slänger ur sig. Hur mycket onödiga, dåligt genomtänka saker man får uppleva för att man älskar sitt djur på fyra ben. ”Öhhe..hamburgare”. ”..man leker inte med maten”. ”..ni är djurplågare, ni slår dem!”. ”..det är bögigt att rida!”.  Kommentarer man levt med hela grundskolan. Under gymnasietiden försvann det helt eftersom alla levde för hästarna. När man hamnar i en klass med medelålders män inser man plötsligt, igen, att förståelsen är minimal. Det är svårt att förstå att min själsfrände är ett djur. Hon är ju en hamburgare. Det är såå tråkigt att lyssna på. Då jag dessutom förlorat 4 gamla trotjänare de senaste månaderna så tar detdär extra hårt. Garanterat läggs kommentarerna med glimten i ögat, MEN.. knappast att de är de första raketforskarna i mitt liv som säger dessa sakerna. Någonstans ska jag inte behöva upplysa om hur tjatigt det blir. Hade jag velat ha bild på en påkörd häst upptryckt i ansiktet, så hade jag garanterat bett om det. Annars NEJ. En del saker är för självklara för att behöva en förklaring.

Igår tillbringade jag min dag i stallet, varpå pojkvän ringer och undrar om jag ridit klart. Ridit klart? Vad snackade han om. Jag hade inte ens plockat fram sadeln eller hunnit linda arbetsbandage! Han påpekade att det gått över en timme sedan han lämnade mig. Just där och då fick jag mig nog en liten tankeställare. Det som är så självklart för mig, är i andras ögon helt ologiskt. Vad gör man egentligen i en timme, utan att ens hinna få på grundläggande utrustning? Inte en människa hade förstått om jag sa att ”Jag kan inte rykta färdigt, för min häst pussas. Hela, hela hela tiden!”. Så jag satte upp mobilen på en pall, så jag kan visa vad jag egentligen gör. I alla timmar.

Känner inte att mitt humör är på topp efter denna veckan, men imorrn börjar en ny. EN BRA!

// Fanny

 

3 reaktioner på ”Två steg bak

  1. Känner igen det där… Vet inte hur många gånger man hört ”är du inte klar i stallet snart?!”, och man precis har kommit dit (eller redan varit där i tre timmar men hunnit göra en massa annat…)…. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s