Fackförbund & snygglok!

Idag hade vi en representant från fackförbundet ST hos oss. Det var fancypancy, med vätefläta och hela köret. SEKO, som är vårt andra alternativ, verkar inte ha något intresse av att marknadsföra sig, så jag har inget att jämföra med nu. Jag är inte heller speciellt insatt i fackförbund, A-kassa eller någonting som är ”vuxet” på det sättet. Jag har varit glad om det funnits timmar att jobba och ännu gladare om jag tjänat mer än 50kr/h. Hästvärlden bjuder inte på några kollektivavtal eller ens anställningsavtal oftast. Nu vet jag ju inte heller var jag ska lägga fokus hos de olika förbunden.. Jag har ju Arriva i kikaren då jag alltid älskat Pågatågen och antar att man blir timanställd till en början. Som jag uppfattat det är SEKO att föredra, då de är bättre med lönen när man går från timanställd till heltid. Att de dock inte kan dra ihop en 30 minuters presentation och berätta om deras vision är ju lite pinsamt. ST är ju pang på rödbetan i detta fallet. Här har ni broschyrer! Betala 100kr under hela er studietid, sedan 100kr det första året, följt av ca 240kr/månaden. Bara där blir man ju sugen, då jag är student och älskar att spara pengar, vilket garanterat är tanken. Att det är politiskt obundet tackar jag inte heller nej till, MEN.. Jag får klura på detta en stund till!

Fick ett mess av Martin imorse att de skulle trilla in med ett ”tattarlass” vid 12,30. Vid 14-tiden hade vi slutat lektionerna och gått till Ängelholm station. DÅÅÅÅ trillar det in lite snyggingar! Knäppte lite bilder med min urdåliga kamera på iPhone6, varpå mina klasskompisar garanterat suckade åt mig. Kan inte förklara, men jag har börjat se tjusningen med dessa fordon på sistone! Jag kan stå och titta helt fascinerat, men jag kan inte exakt sätta fingret på vad jag egentligen tittar på. Vagnar och lok har ingen iögonfallande bakbensaktivitet eller några lögjorda bogar. Inte ens någon hingstnacke, men snyggt och stilrent är det! #NärTvåNördigheterBlandas

När Öresundståget kommer inrullande en stund senare uppmärksammar jag (som vanligt) att de inte har någon söt liten snigel bland de andra krypen! MORR! Har hört någonstans att det beror på att sniglar inte är insekter. Finn ett fel isåfall…  OCH DÄR ser ni vilka ilandsproblem man faktiskt kan ha på måndagar!img_3080

Jag är inte klar än.. För några veckor sedan väjde jag för en människa ute i gatan, rätt in i en trottoarkant. Därav har vi också ett par vackra märken i fälgarna på vår nya bil. Idag hade jag en idiot upp i röven på en 40-väg. Jag försökte bromsa flera gånger för att få honom att ta ut avståndet, men han fattade uppenbarligen inte vinken. Hade vi haft drag på bilen hade han garanterat kunnat agera hjälplok då han nästan puttade fram mig. Jag är en tålmodig person. Min bägare rinner aldrig över! ALDRIG! Men idag.. efter snigelbekymret här ovan 😉 så kände jag att en SUV i röven, inklusive medföljande whiplashskada (om jag skulle behöva tvärbromsa) INTE var av intresse. Kollade av läget, la bilen i sportläge och tryckte plattan i mattan. Hann svänga av på vägen upp till vårt hus innan muppen bakom ens hunnit trycka på sin egen gas. Brukar inte vilja smita ifrån mina problem men där och då fanns nog ingen annan lösning xD! Nu har jag fått ur mig aggressioner för flera månader, så nu kan jag vara glad resten av året. Så okomplicerad är jag.

Att köra bil är det värsta jag vet. VÄRSTA! Inte bara för att mitt lokalsinne mycket väl kan leda mig till Göteborg när jag ska till Maxi, utan också för att jag är livrädd för människorna ute i trafiken! ”Men, då vågar du ju inte köra tåg heller!” är det vanligaste man hör. Mmmhh… Lokförare hittar mycket sällan sitt ”körkort” i Cornflakespaketet. Det är ganska svårt att köra vilse med tanke på att växlarna ska vara i kontroll. OCH vi är övervakade av både ATC och Trafikledning. Jag litar inte på folk bakom ratten helt enkelt! Finns det någon som gör det förresten? Övervakad trafik, med utbildade förare.. Better safe than sorry! AJ LAV IT!

// Fanny

3 reaktioner på ”Fackförbund & snygglok!

 1. Apelsinen igen. Lyckost dig. Skaffa dig en hygglig kompaktkamera med zoom
  Den kostar inte så mycket, tar inte så mycket plats och klår ifånen i kvalité i både hästlängder och tåglängder. Jag började med en sån. Mvh Trav(ochtåg)fotografen.
  Ps! Var och kollade på resultatet av kollisionen i Piteå igår. Ouch. 😦

  Gilla

 2. Hade verkligen behövt en ny kamera, men har minsann inte plats i väskan :’) får väl uppgradera allt just nu känns det som!
  Läste lite kort om dendär olyckan i Piteå, får kolla mer ikväll! Usch

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s