En sak i taget!

Denna veckan var det äntligen dags att få följa med Martin ut i verkligheten. Tre dagar har gått och jag har knappt hunnit blinka! Tid och rum blir lite förvrängt när man dansar på moln!

I måndags utgick vi från GC-Malmö och åkte pass upp till Halmstad vid 07-tiden. Där skulle vi ta över ett lok och köra vagnar upp till Göte-la-borg. I väntan på att tåget skulle rulla upp till oss blev det lite spänning ute på linjen. Hah!.. Arlöv bjöd på en nedriven kontaktledningen och tåget som vi skulle ta över var självklart på fel sida kaoset. Klassgruppen exploderade på Facebook, då detta störde de flesta kompisar som också var ute på sin första medåkningsdag. Efter någon timmes väntan fick vi ett annat lok att köra med då vagnarna redan stod på plats i Halmstad. Väl på plats i Rd:t fick vi snällt inse att tågnumret vi skulle ha redan användes av det tåg vi skulle tagit över. Vi kunde alltså inte registrera något tågnummer alls. Driften hade dessutom ställt in tåget hela vägen från Malmö till Göteborg, då de nog inte tänkte på att vi skulle köra från Halmstad. Såntdär spännande strul som jag älskar att uppleva. Verkligheten är ingen dans på rosor så varför skulle LIA/medåkning vara det? Vi hann fördriva litta lärorik tid på bangården innan vi tillslut kunde rulla mot GBG.

IMG_2577.jpg

Väl påväg gick turen väldigt fort. Tiden går så fooort när man sitter längst fram och ser allt! Västkustbanan är dessutom min absoluta favorit! Kan vara för det är en av de enda sträckor jag åker, men jag tröttnar aaaaldrig på att se samma saker. Och detta var faktiskt förstå gången jag satt i en hytt och inte lutad mot fönsterrutan på ett persontåg! Vi landade i Sävenäs runt 15 och skulle stanna där till 00.15 för att tuffa hem ett Rm-lok till Malmö igen. Bangårdar kommer bli min svaga punkt till en början! J**ar med dvärgar att glo på. Ögonen går i kors! Att lära sig att sova på oregelbundna tider blir väl också en utmaning, men det lär man sig förhoppningsvis!

Vi lyckades lämna Göteborg några minuter sent då växlingen ”muppade” sig! Det är alltid lika underbart att åka genom Hallandsåstunneln! Särskilt längst fram! Det är dessutom så rofyllt att köra på natten, trots att man inte ser lika mycket som i dagsljus. Var framme i Malmö tidigt på morgonen, varpå vi kunde åka hem och sova lite. Var inte alls så trött som jag trodde att jag skulle vara, utan ville bara upp och åka iväg igen. Vilket vi som tur var skulle göra senare på dagen.

Tycker att GC fixat en himla fin elevväska med massa nyttiga saker att bläddra i! OCH de har trollat fram en väst som nästan passar mig. Skolans västar får man ju plats med en hel firmafest i! Tur att jag jobbat på Peab, så JAG ÄR VAN vid att se ut som ett vandrande tält! Smått jobbigt att fastna i saker dock..

Igår & idag har vi alltså varit på Malmö-Nässjötrip. ”Hästveda” är definitivt platsen jag kommer ihåg bäst från denna turen! Martin är GRYM på det viset att han pratar, nämner och förklarar saker hela tiden. Jag kan snappa upp saker, se saker & tänka igenom saker. Det mesta blir logiskt och huvudet känns inte alls så fullt som jag förväntade mig att det skulle. Även om jag inte minns allt, så har jag åtminstone hört om det när det nämns i framtiden. Förutom simpel huvudräkning, så har jag lärt mig massvis med kloka saker:

~ ”En sak i taget!”

~ ”Det löser sig!”

~ ”Kaffe kan vara gott!” (I isform, från 7/11)

OCH självklart har jag lärt mig galet mycket utöver detta. Känner hur saker och ting börjar falla på plats och det kommer bli mycket lättare att greppa allting när vi är tillbaka i klassrummet. Kanske blir det mot förmodan godslokis av mig? Vi får se!

⇒Imorgon står Karlshamn på schemat⇐

img_2663

// Fanny

3 reaktioner på ”En sak i taget!

  1. Hoppsan jag behöver nog inte säga att varje upp-klickad bild har en presentation som anknyter till bilden / situationen – men för säkerhets skull …

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s