Rastar Z67:an

Nu händer det lite grejer på skolan. Idag var vi ute på en första växlingstur med vår Z67:a, alltså en liten mysig lokomotor. Vår skolgård är ju ett offentligt område med museum, restaurang och skogsslingor. Här rör sig alltså barnfamiljer, joggare och promenerande pensionärer om vartannat. Plus lite tekniker och andra utbildningar ute i spåren. Idag var vår uppgift att köra i halv siktfart och känna på gas/broms. Sen blev det en del växelomläggning och vägvaktning vid övergångar där folk rör sig. Riktigt häftig känsla att kunna säga att man kört ett spårfordon för första gången någonsin!

thumb_IMG_2426_1024.jpg

Påväg upp mot elhuset stötte vi på de nya ingenjörerna som hade banteknik med Ragnar. Exakt den kursen läste jag förra året. Hade någon då sagt att jag ett år senare skulle utbilda mig till lokförare hade jag bara skrattat åt dem. Inte klokt va bra saker och ting kan råka bli ibland! Tyvärr blir det döva ingenjörer som går ut 2018 då de stackarna gick i spåret ;’)

Vi fick även fritt häng och kläng i T43:an. Behöver jag säga att man känner sig liten på jorden? SÅ HÄFTIGT! Ska sitta och le resten av mitt liv nu!

IMG_2511.jpg

Nästa vecka är det dags för informationsåkning och jag kommer utgå från GC Malmö. De andra i klassen har lyckats få safecards och åker med Arriva, SJ och Transdev i Skåne. Smått ironiskt att just jag, som är rädd för min egen skugga, är den enda som bestämt ska ut på lite äventyr 😉  Man måste prova på när man har chansen! PUNKT

// Fanny

En reaktion på ”Rastar Z67:an

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s