Dagen D

Jag hade verkligen sett fram emot denna dagen hela sommaren, men när jag vaknade imorse ville jag inte alls. Alarmet skrek, kroppen skrek och snooze:n skrek ännu mer. Ironiskt nog var det förseningar i tågtrafiken och jag satt stilla och stirrade ut genom fönstret i 10 minuter. En riktigt kass morgon helt enkelt!

Väl i Ängelholm mötte jag två gamla klasskompisar som skulle ha omtenta i signalteknik. Ute på skolgården träffade jag Peter, utvecklingsansvarig, som cyklade rundor och guidade folk rätt. Han ska verkligen ha cred då han skött mejl och kontakt briljant! Det känns verkligen att det finns ett engagemang bakom denna utbildningen. Sedan är det alltid en speciell känsla att samlas i en ny byggnad, träffa nya ansikten och få alla dessa nya intryck. Det är stort! Den största förändringen från tidigare utbildningar är de stora åldersskillnaderna. Ovant, men det ska bli kul! Verkar ha hamnat i en väldigt humoristisk klass som tur är. Och jag med ett öga för detaljer sammanfattar klassen som ”många vigselringar och mycket snus” 😀

Dagen bestod av presentationer, klädutdelning och rundvandring. Peter sa att det brukar vara en brokig skara av personer på utbildningen, men att många brukar ha jobbat som brevbärare. Galet nog så stämde detta påstående in på många, plus en som skickat breven till brevbärarna (asgarv). Vi kollade även runt i anläggningens alla skrymslen och vrår. Allt från svets till signal, bana, el och simulatorn. Sedan fick vi klart kolla på poolen, gymmet, biljardborden mm. Det känns skönt att redan kunna stället utan och innan. Lyckades dessutom mynta uttrycket ”Den poolen är lika kall som en isvak på sommaren”. Logisk som alltid!

Dagen var alltså över förväntan, men det var inte förrän Peter sa: ”.. jag cyklade rundor här innan och försökte haffa lokförare, men det enda jag hittade var två järnvägsingenjörer som gick med tunga steg mot sin omtenta”. DÅÅÅÅ! Då kände jag verkligen hur glad jag var! Jag slipper kämpa i den eviga motvinden på LTH. Jag sitter på världens coolaste utbildning och kommer få världens häftigaste jobb.

Vad mer ska man säga? Jag känner mig så  ”jaaaaa, så pass tokigt bra jag mår idag!”

IMG_3774c kopia.jpg

// Fanny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s