Tjusningen

Idag var den enda dagen någonsin som jag faktiskt hade en tid och passa. 15.00. Och det var nära att det inte gick, på grund av…  TÅGTRAFIKEN!

Mamma o pappa undrade om jag ville ha bilen när de skulle till Danmark, men jag sa att ”den kan ni ta, jag ska åka fina TÅÅG”. Tog en halvtimmes promenad ner till stan. Köpte ett nytt månadskort som skulle börja gälla idag. Går ned på perrongen och ser att Pågatåget mot Ängelholm, avgångstid 13.46 står kvar på sin plats. Klockan var då 14.00. Detta skulle avgå en halvtimme innan mitt tilltänkta tåg. I min förvirring  går jag fram till en lokförare och tågvärd för att fråga vad som står på. De berättar att det först saknade lokförare och att det sedan uppstått ett elfel en station bort. Jag säger lite skämtsamt att ”ni skulle väntat ett år, så hade jag kunnat köra!”. Tågvärden skrattar lite. Lokföraren berättar att jag kommer lära mig massor om signalfel i det yrket, varpå jag berättar att jag har pluggat till järnvägsingenjör och signalfelen är mina bästa vänner! Och just i det ögonblicket kände jag mig inte som 21 utan 41 år xD

Skrev till min bästis på trafikverket som kollade upp, och meddelade att 17.00 skulle elkaoset kanske vara över. JÄVLA TÅGJÄVLAR svor jag nog innerst inne, varpå jag började leta febrilt efter någon med bil som hade semester = ingen.. Tillslut fick jag tag på Jesper som åkte från jobb för att skjutsa mig! VVS:are borde jag blivit! 😉 Nä, men slutet gott, allting gott. Järnvägen har sina brister och det är ju värre än Tetris att få rätt på el och ställverk! Det må vara tjusningen med hela grejen!

IMG_1988Nu står prinsessan i sin box iallafall. Stallet är städat & nymålat. All utrustning är tvättad och putsad. Infångandet på betet blev lite kaotiskt. 20 hästar ska tas hem från semestern vilket inte alltid är uppskattat. Stor hage, springande hästar, ett träns som släpades i marken tills det bara var smådelar kvar av det. Tillsist var alla infångade och kunde skrittas hem mot ridskolan.

// Fanny

En reaktion på ”Tjusningen

 1. Hej, jag noterade ditt yrkesval till hösten. Bifogar några länkar. En färsk förare Du känner den här killen. Du har väl inte missat det här? Uppe i tornet presenterade jag mig och undrade om dom behövde hjälp med något? ”Kan du köra ett –
  https://jarnvagsbloggen.se/2016/04/03/malmo-godsbangard/#more-1950
  http://lokforarbloggen.se/author/lokforarbloggen/
  https://allwritingismemory.wordpress.com/
  Hälsningar pensionerad kommunalare. Mitt intresse började som 10-åring – Var närsynt vid 10 år så jag fick pröva något annat. Lycka till. Hör av dig så kan du få fler trevliga tjejbloggar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s