Me, myself and I

I skrivande stund är jag en tjej på 21 år, bosatt i Skaunska Helsingborg. Sprallig, glad, pratar antingen hela tiden eller ingenting alls. Beror helt på vem ”du” är! 2014 tog jag studenten från Helsingborgs Ridgymnasium. JA ETT RIDGYMNASIUM! 😉 Därför är jag också ständigt hästtokig, hästtänkande, hästnööörd!!! Har min älskade Honey de la Vic på ridskolan, som mitt mål är att köpa en vacker dag.

För två år sedan påbörjade jag en ”järnvägsingenjörsutbildning” (pjuh vilket ord) på Campus i Helsingborg. Två år gick utan att jag riktigt hamnade rätt. Det var för mycket matte, för lite tåg. För mycket tråkigt lyssnande, för lite praktiskt. När jag insåg att jag inte skulle klara tillräckligt poäng för att börja det tredje året kände jag att det var dags att tänka om.. Lättare sagt än gjort, PUNKT!

En dag stod jag på Lund C och såg en lokförare som hoppat ur sin hytt på ett Pågatåg. Han stod på perrongen och betraktade folket som rusade förbi honom. Folk som kom springandes i 180 för att inte missa tåget. Ingen reflekterade över att lokföraren stod lugnt och sansat utanför tåget. Våra blickar möttes, vi flinade åt varandra. Sen var det kört. JAG SKULLE BLI LOKFÖRARE!

Samma dag gjorde jag en intresseanmälan till föredetta ”Järnvägsskolan” numera ”Trafikverkskolan” i Ängelholm. Jag läste på, checkade runt. Insåg snabbt att… Detta var nog mer dröm än verklighet. Tyvärr! 35 personer tog de in till utbildningen. De gick mycket på arbetslivserfarenhet. Jag hade inget. Eller hjälpte det med ”tappsko-kompetens” tro?..  Folk avrådde mig. ”Det är för svårt”, ”det är inte lönt”. Men någonstans kände jag att man måste våga satsa för att vinna, eller vad är det man säger? Så jag sökte!

OCH HÄR ÄR JAG! Intagen. SJUKT! Helt ovetandes om vad jag egentligen gett mig in på! Det är nog därför jag startar denna sidan. Jag måste få reflektera, tänka & skriva av mig. Även om ingen läser! Jag är ensam IGEN, på mina egna ben IGEN. Men här är min dröm, mina mål. Här ska jag reda ut om det ens går att kombinera ett liv som lokförare med ett hästliv. Kan man köpa häst som 20-åring, samtidigt som man pusslar ihop resten av livets alla bitar? Det återstår att se!

Ha det super!

// Fanny

Bjuder på en vacker bild från PixaBay där jag hämtar de flesta av mina järnvägsbilder från. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s