Hästbiten då?

Har ni känt dendär känslan när man verkligen älskar någon? Ögonen kan tåras helt okontrollerat. Hjärtat slår extra hårt. Tankarna skenar iväg och man måste bita sig i läppen för att fatta att det är på riktigt. För personen, eller i detta fallet ”individen”, är det vackraste man sett i hela sitt liv!

IMG_7002

Exakt den känslan har jag för denna stora, bruna häst med sin vita bläs i pannan. Honey de la Vic. Hennes man är spretig, hennes pannlugg består av några enstaka hårstrån och lite skavanker kan man finna här och var. Hon är ingen fin dressyr eller hopphäst, men hon är perfekt på sitt egna lilla vis! I år påbörjas vårt fjärde år tillsammans. Hon var en svår häst när hon kom till ridskolan. Var hon inte på humör så for folk i backen. Och detta lockade mig att lägga all min tid, pengar och energi på henne! Idag, efter år av grubblande, vet jag att hon bara var en missförstådd häst, med mycket egen vilja. Och nu, när vi verkligen öppnat upp för varandra. Nu är hon underbar! För mig finns ingen annan!

I dagsläget är Honey 16 år. Något/några år till, sedan går hon i pension från ridskolan där jag rider henne. OCH JUST HÄR.. Börjar mitt eviga grubblande. Mitt helvete! Jag är livrädd för att hon ska komma till någon som inte förstår henne. Personer utan tålamod som sliter henne i munnen och sparkar henne i magen när hon inte lyssnar på första försöket. Och detta är vad som tynger mitt hjärta 99% av min vakna tid. Jag har ingen aning om hur min framtid ser ut. Det skulle vara egoistiskt och rent utsagt idiotiskt att köpa en häst innan man vet att man har tid och pengar. Men jag tror aldrig att jag skulle kunna leva med migsjälv om hon försvinner utan att jag vet var. Om det bara varit längre fram i tiden så hade det varit enklare. Men nu krockar många stora pusselbitar i mitt liv, och jag vet inte hur jag ska prioritera..

 

10629727_961462120547315_445273002334028914_n

// Fanny

En reaktion på ”Hästbiten då?

  1. Nu har jag hunnit läsa din blogg. Gillade detta inlägget, det fick mig att tänka på Emil i Lönneberga som fick en häst som bara han förstod sig på. Jag tycker du ska köpa hästen. Pengarna kommer du ha, tiden kanske du kommer ha och de dagar de inte har tid har du råd att betala någon i stallet som tar hand om henne.

    Jag tycker du ska ta över facklan efter mig och blogga om utbildningen. Jag ska bygga klart min blogg och länka till dig och skriva ett inlägg om din blogg samma dag du börjar skolan.

    //Mattias

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s